Installatie van mazoutketels

Nood aan een nieuwe verwarmingsketel op mazout of stookolie? U kan bij ons terecht voor het installeren van een volledige nieuwe mazoutketel of het vervangen van de mazoutbrander. Wij bieden u een ruime keuze aan hedendaagse toestellen en duurzame, zuinige condensatieketels.

Dit laatste type is iets duurder in aankoop dan een hoogrendementsketel, maar door de energiebesparingen heb je het verschil snel terugverdiend. Het toestel haalt immers restwarmte uit de rookgassen en zet deze om in energie, terwijl de brander op 2 brandertrappen werkt, wat een flinke besparing op uw energierekening kan opleveren.

Uw voordelen van een centrale verwarming op mazout:

  • Mazout is absoluut veilig. Er is geen ontploffingsgevaar.
  • Een mazoutketel is heel duurzaam en gaat 20 tot zelf 30 jaar probleemloos mee.
  • Via uw opslagtank bent u vrij in het beheer van uw energievoorraad. U beslist zelf hoeveel brandstof, wanneer en tegen welke prijs u koopt.
  • Mazout is vlot beschikbaar.
  • Met een hoogrendement mazoutketel, voorzien van het Optimaz of Optimaz Elite label, bent u zeker van een zuinig en milieuvriendelijkere werking.

Onderhouden en herstellen van mazoutketels

Naast de wettelijke verplichting om uw mazoutketel jaarlijks een nazicht/onderhoud te geven, biedt dit onderhoud ook veel voordelen. Een goede afstelling en onderhoud verlengt de levensduur van het toestel, verhoogt het rendement en verlaagt de kans op defecten. Na de onderhoudsbeurt krijgt u van onze erkende techniekers een wettelijk reinigings- en verbrandingsattest.

Is uw stookolieketel defect en hebt u nood aan herstellingen? Wij komen uw toestel nakijken voor een duurzame reparatie. Bij traditionele toestellen zijn de ketels meestal nog in goede staat en moet enkel de mazoutbrander vervangen worden. Samen met een grondig onderhoud en een correcte afstelling kan een vervanging veelal vermeden worden.

Is het hele toestel aan vervanging toe? Dan bieden wij u naast een nieuwe mazoutketel ook de optie om over te schakelen naar verwarming op gas.

Badkamerrenovaties Arrow

Van nieuw sanitair tot vloerverwarming

Gasketels Arrow

Zuinige hoogrendementsketels op aardgas

Tankcontroles Arrow

Ondergrondse tanks tot 5.000 liter

Tankverhuur Arrow

Bovengrondse tanks en werftanks te huur